theoenjanet.reismee.nl

Le Treport

Van tevoren hadden we een leuke terugreis bedacht: vanuit Spanje, via Bertinerie naar Le Mont Saint Michel, door naar Dieppe en dan naar huis. De eerste paar stappen wilden nog wel maar dan Dieppe. Daar zijn we vandaag ook wel geweest maar zijn we niet gebleven. Hieronder waarom:

In Dieppe zijn twee camperplaatsen, beiden aan een andere kant van de haven. We hadden er op de gok eentje gekozen. Die bleek op een achteraf industriegebied te zijn, bij de veerboten richting Engeland. Vooruit, het kan beter, maar oké. We gaan hiervandaan wel naar het centrum. De brug die je dan over moet bleek buiten gebruik, die is er momenteel dus gewoon niet. Terug maar naar de camper en naar de andere CP. Bleek nog een kwartiertje rijden want je moet helemaal omrijden. Even een koekje genomen want het buikje begon best wel te rommelen. Eenmaal bij de andere camperplaats gekomen bleek dat de slagboom defect was en dat je er dus gewoon niet op kunt. Helemaal niet. Deze was eigenlijk wel op een toplocatie: aan de boulevard. Hier was zo buiten het seizoen wel voldoende parkeer ruimte. Dus de camper neergezet en naar de friettent gelopen voor een hapje eten. Helaas gingen voor Theo de moules - frites dus niet door. Tijdens dit intermezzo gekeken naar de mogelijkheden: in Le Treport, op zo'n drie kwartier rijden blijken twee camperplaatsen naast elkaar te zijn, boven aan de klif. De navigatie daarop gezet en dan maar daar staan.

Hier blijkt de camperplaats wel boven aan de klif te zijn maar helaas geen uitzicht op de oceaan. Je kan hier wel met een lift/kabelbaan naar beneden, waar het strand en de restaurantjes zijn. Deze lift vanmiddag genomen en een rondwandeling gemaakt. Leuke plaats met heel veel restaurantjes met vis. Dan vanavond maar dat visje. Met de lift ben je er zo.