Een nieuwe vakantie, een nieuwe bestemming
Jaja, we zijn weer op reis. Dit keer voor 2 weken met als bestemming Noord Spanje. We kregen al vragen of we weer een blog gingen bijhouden, dus voila, hier is ie dan.
We zijn direct vrijdagmiddag vertrokken vanuit Winschoten met als eerste bestemming Robert en Janette in Oud-Beijerland. Dan zijn we al een stukje op weg en gaan we van daar uit gewoon naar het zuiden. Het idee is om richting Bilbao te gaan, de regio Cantabrië. Dat is vanaf Oud-Beijerland ook te ver om in één dag te rijden dus vast een camperplaats uitgezocht als eindbestemming van vandaag, de zaterdag. Rijden we ook eens op andere wegen dan we gewend zijn richting het zuiden. Wij dachten dat je dan om Parijs heen zou kunnen rijden maar Google Maps dacht daar anders over. Toch over de Boulevard Periferique gereden. Enerzijds denk je: nee, altijd opstoppingen en zo, maar anderzijds is het toch wel een leuke onderbreking van de snelweg. Want in tegenstelling tot wat we normaal doen hebben we vandaag wel op de snelweg, zelfs op de tolweg gereden. We waren hier goed op voorbereid en hebben een "bib en Go" voor de Telepeage aangeschaft. Dat is een handig dingetje: die klik je in een houdertje aan de binnenkant van je voorruit. (dat houdertje bleken we al te hebben, dat was dat dingetje wat aan de ruit hing waarvan wij dachten waar dient dat voor). Je kiest het poortje met de grote T, hij bliebt, en de poort gaat open. Het bedrag wordt automatisch van je rekening afgeschreven. Hoef je niet elke keer je pasje te pakken en zo. Er zijn ook poortjes waar een (30) bovenstaat: dan kan je met een vaartje van 30 km/uur doorrijden en gaat de poort open.
De camperplaats wat toch eigenlijk iets verderweg dan we normaal rijden: we waren pas rond half 6 op de plaats van bestemming, maar dan ben je wel al lekker een eind op weg. Aangezien dit een camperplaats is zonder voorzieningen moest de koelkast op gas. Maar helaas, wat bleek: de gasfles is leeg. Nu hebben we er 2 in het hok staan, dus de verdeler verwisseld van fles en gaan met die banaan. Oh nee, de reservefles is ook leeg. De vorige keer dat de fles vervangen is hebben we vergeten om hem weer te laten vullen. Dus we hebben geen grote gasfles meer. Dan de koelkast maar uit, dicht houden en morgen proberen om ergens een nieuwe gasfles te regelen. De plannen voor morgen maar direct aangepast: een camping uitgezocht waar de koelkast op stroom kan, de route ernaartoe via de Route National, zodat we supermarkten en tankstations tegenkomen waar ze hopelijk de juiste gasfles verkopen. De camping die we uitgezocht hebben heeft Nederlandse eigenaren, dus als het onderweg niet lukt kunnen zij ons hopelijk helpen. Want de koelkast niet op gas zou nog niet zo'n probleem moeten zijn, maar het koelt 's-avonds wel af en zonder gas ook geen verwarming. Ook afwaswater kunnen we nu niet opwarmen, of koken in de camper. Hopelijk dat het meevalt en dat we morgen een nieuwe gasfles kunnen regelen.